Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Apple en Meta spraken over AI-samenwerking

Apple en Meta spraken over AI-samenwerking
23 jun 2024 om 11:42

 Meta, het moederbedrijf van Facebook, heeft gesprekken gevoerd met Apple over de integratie van het generatieve AI-model van Meta Platforms in Apple Intelligence, het onlangs aangekondigde AI-systeem voor iPhones en andere apparaten. Dit schreef de Wall Street Journal zondag op basis van uitspraken van ingewijden.

Als laatkomer op het gebied van generatieve AI heeft Apple weliswaar zijn eigen kleinere kunstmatige intelligentie-modellen ontwikkeld, maar voor complexere of specifieke taken zal het afhankelijk zijn van partners. Toen Apple Intelligence eerder deze maand werd onthuld tijdens de Worldwide Developers Conference, werd ChatGPT van OpenAI aangekondigd als de eerste partner van het bedrijf.

Naast Meta zijn ook AI-startups Anthropic en Perplexity in gesprek met Apple om hun generatieve AI naar Apple Intelligence te brengen, zeiden mensen die bekend zijn met de gesprekken tegen de zakenkrant. Apple zou verder ook geïnteresseerd zijn in een samenwerking met Google.

Meta en andere bedrijven die generatieve kunstmatige intelligentie ontwikkelen, hopen te kunnen profiteren van Apple’s massale distributie via zijn iPhones.

Mocht het tot een samenwerking komen, dan zouden de AI-bedrijven premium abonnementen op hun diensten verkopen via Apple Intelligence. Net als in zijn app store ontvangt de iPhone-maker dan een deel van de inkomsten.

De gesprekken zijn nog niet afgerond en kunnen nog mislukken. Hoewel deals met Apple de AI-bedrijven zouden helpen bij het verkrijgen van grootschalige distributie van hun producten, is het onduidelijk hoe groot de financiële meevaller zou zijn.

Als Apple deals sluit met partners buiten OpenAI, kunnen klanten kiezen welke externe AI-modellen ze willen gebruiken naast de interne systemen van Apple.

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.