Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Vooruitblik Micron voldoet aan verwachtingen

Vooruitblik Micron voldoet aan verwachtingen
26 jun 2024 om 22:42

 Micron Technology heeft de verwachtingen voor het afgelopen kwartaal ruim overtroffen, maar stelde teleur met zijn vooruitblik naar het lopende kwartaal, die de analistenverwachtingen evenaarde maar niet overtuigend overtrof. 

Het aandeel daalde in de handel nabeurs met 5 procent, na een stijging met 0,9 procent in de reguliere handel voorafgaande aan de resultaten.

De fabrikant van geheugenchips boekte een aangepaste winst van 0,62 dollar per aandeel op een omzet van 6,81 miljard in het derde kwartaal, dat liep tot en met 30 mei. Een kwartaal eerder was de omzet 5,82 miljard dollar. 

Een jaar eerder was er nog een verlies van 1,43 dollar per aandeel en lag de omzet op 3,75 miljard dollar.

Analisten rekenden op 0,48 dollar aangepaste winst per aandeel ene en omzet van 6,67 miljard dollar. 

Met name de omzet uit NAND geheugen was sterker dan verwacht met een groei van 32 procent op kwartaalbasis. De omzet uit DRAM-chips steeg 13 procent. 

Dit jaar is het aandeel naar recordhoogte gestegen dankzij een cyclische toename van de verkoop van geheugenchps. Ook verkoopt Micron geheugenapparatuur met grote bandbreedtes voor datacenters die AI-apps laten draaien. 

Outlook

De vooruitblik van het bedrijf voldeed aan de verwachtingen, maar overtrof die niet overtuigend. Micron voorziet een bandbreedte rond 7,60 miljard dollar aan omzet in het lopende kwartaal, met een aangepaste winst per aandeel rond 1,08 dollar. Dat kwam overeen met de omzetverwachting van analisten van 7,59 miljard dollar bij een winst van 1,02 dollar per aandeel.  

Koers van aandelen in dit artikel

 • BE20
  * *
 • Exmar
  * *
 • Galapagos
  * *
 • KBC Groep
  * *
 • Montea
  * *
 • Orange Belgium
  * *
 • UCB
  * *

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.