Beursblik: winststijging What’s Cooking breed gedragen

(ABM FN) De cijfers van What’s Cooking lieten over een breed front verbetering zien, ondanks de moeilijke marktomstandigheden. Dat concludeerde analist Ferdinand de Boer van Degroof Petercam vrijdag in een rapport na bekendmaking van de cijfers.
What’s Cooking werd daarbij geholpen door hogere volumes van kant-en-klaarmaaltijden en door de prijsstelling.
De Boer benadrukte wel dat de inflatie hoog bleef en de grondstofkosten op historisch hoge niveaus. Het bedrijf slaagde er echter in om de prijsstijgingen door te berekenen op een transparante manier, zij het met enige vertraging, waardoor de marges worden beschermd.
Daardoor kon de REBITDA met 53 procent stijgen naar 31 miljoen euro. Degroof had gerekend op 28 miljoen euro.
De nettoschuldpositie verbeterde aanzienlijk en kwam uit op 33 miljoen euro. Dat was volgens De Boer te danken aan de verbeterde bedrijfsresultaten, maar ook aan de introductie van een factoringprogramma in kant-en-klaarmaaltijden voor een niet nader genoemd bedrag.
Over de vooruitzichten was de Boer ook te spreken, met name als de Savoury-activiteiten kunnen worden verkocht.
De analist handhaafde dan ook zijn koopadvies met een koersdoel van 105,00 euro.
Het aandeel What’s Cooking steeg vrijdag maar liefst 14,1 procent na de cijfers en noteerde op 81,00 euro