Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Deze Belgische holdings hebben de grootste discount

Deze Belgische holdings hebben de grootste discount
7 nov 2023 om 15:23

België beleeft momenteel niet haar beste beursjaar. Zo staat de BEL20 voor het jaar op een verlies van 7%. Ook kleinere aandelen binnen België beleven een slecht jaar mede door lagere liquiditeit. Toch ontstaan er in sommige categorieën ook kansen. Bijvoorbeeld bij Belgische holdings. Door een slechte markt in combinatie met grote dalingen bij de holdings ontstaan er in sommige gevallen forse discounts. In dit artikel zullen we dan ook ingaan op de drie Belgische holdings die momenteel noteren aan de grootste discount. 

Nummer 3. D’Ieteren Group (36%)

Op plek 3 staat D’Ieteren Group. Deze holding houdt zich hoofdzakelijk bezig met activiteiten in de automobielsector. Zo is het onderdeel D’Ieteren verantwoordelijk voor de verkoop en reparatie van Volkswagens. Daarnaast heeft D’Ieteren Group een groot belang in Belron dat zich richt op de reparatie van auto’s met schadeherstellers als Carglass en Safelite. 

Geniet nu van 50% korting op een Premium Account bij De Aandeelhouder. Ja, dat wil ik!

Ondanks sterk verbeterde marges bij Belron presteert het aandeel D’Ieteren Group slecht met een YTD stand van -19,7%. Een van de mogelijke oorzaken is de mogelijkheid tot stagnering van de vraag naar auto’s in de komende kwartalen. 

 

Koersverloop D’Ieteren Group YTD, bron: Google Finance

Echter biedt dit wel kansen. Met een discount van 36% in combinatie met de mogelijkheid tot het aantrekken van de automobielmarkt lijkt D’Ieteren Group goed gepositioneerd om te kunnen profiteren. Mede hierdoor is D’Ieteren een interessante holding voor beleggers die op zoek zijn naar exposure in de automobielen.

Nummer 2. Bois Sauvage (47%)

Op plek 2 staat Compagnie du Bois Sauvage. Deze familiale holding richt zich voornamelijk op industriële-activiteiten en vastgoedactiviteiten. Daarnaast beschikt Bois Sauvage ook over belangen in de chocolade-industrie en de bank Berenberg. Het bedrijf belegt in private-equity- en beursgenoteerde ondernemingen.

Bedrijfsstructuur Bois Sauvage, bron: Investor Relations Compagnie du Bois Sauvage

Het afgelopen jaar was een uitdagend jaar voor Bois Sauvage. De belangrijkste reden hiervoor is een flinke afkoeling in de wereldwijde industrie. Zo daalde de koers van Umicore fors. Ook op het gebied van vastgoed wordt Bois Sauvage geconfronteerd met moeilijkheden. Vooral de oplopende rente speelt deze sector parten. 

Toch is er mogelijk licht aan het einde van de tunnel. Zo lijkt de rente te stabiliseren. Dit kan zorgen voor een verbetering in het sentiment rondom vastgoed. Ook voor de industriële activiteiten kan dit goed zijn doordat dit op termijn ruimte kan bieden voor economisch herstel. Iets waar de industriële sector als een van de eerste van profiteert. 

Met een discount van 47% kan Bois Sauvage een interessante optie zijn voor beleggers die zich interesseren in vastgoed en industrie. Echter blijft het de vraag in hoeverre deze activiteiten zullen herstellen. 

Nummer 1. Tubize (50%)

Op plek 1 staat Financière de Tubize. Dit bedrijf beschikt over een unieke eigenschap ten opzichte van de andere holdings in dit overzicht. Het bedrijf is namelijk een monoholding. Dit betekent dat een holding slechts één aandeel in de portefeuille houdt. Dat aandeel is in dit geval UCB, dat ook wel bekendstaat als Union Chimique Belge. 

UCB is een farmaceut die zich richt op de ontwikkeling van medicijnen voor neurologische en immunologische ziektes. Recentelijk werd het nieuwe medicijn bimekizumab goedgekeurd door de FDA. Dit medicijn zou op de piek €4 miljard aan extra omzet kunnen opleveren. Een behoorlijke toevoeging aan een omzet die over 2022 nog slechts €5,14 miljard bedroeg. 

Indicaties goedkeuring Bimekizumab, bron: UCB Investor Relations

Toch daalde de koers sinds de goedkeuring fors en flirt UCB inmiddels qua aandelenprijs met het vijfjarig dieptepunt. Mede hierdoor is ook de koers van Tubize hard gedaald. Zo noteert het bedrijf inmiddels tegen een discount van 50%.

Met UCB dat ondanks goed nieuws uit Amerika toch daalt en een discount die inmiddels 50% bedraagt, kan Financière de Tubize een interessante holding zijn voor beleggers die op zoek zijn naar een farmaceut. Met Tubize krijg je in ieder geval een forse korting. 

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.