Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

POSTNL in positieve fase

POSTNL in positieve fase
4 mei 2020 om 11:33

Het is en blijft erg onrustig op het Damrak. Mooie herstelbewegingen worden afgewisseld met felle berentikken. Twee handen aan het stuur is noodzakelijk om enerzijds korte termijn posities te monitoren en anderzijds te zoeken naar nieuwe kansen. Zo zie ik hedenochtend op de dagkaart van PostNL een stevige terugval in de koers, maar dat levert juist een mooie koopkans op. Lees maar verder.

Positieve overgang
De Corona paniek bodem ligt al enige tijd achter ons op 0,93. Nadien ging een rebound van start die de koers terugbracht naar de SMA lijn rond 1,40. Na enige aarzelingen braken de bulls boven de gemiddelde lijn met de intentie een nieuwe korte termijn uptrend te starten. Deze breakout hield aan tot krap 1,58, keurig begeleid door de swingteller die met een positieve +9 stand het einde van de breakout aankondigde. Ook de RSI deed mee in het uitbraakspel door dicht tegen de OB-lijn aan te schurken. Maar dat hedenochtend de koers zo rap zou terugvallen, lag niet in lijn der verwachting. Met één felle tik de pullback gestart.

Pullback
“Na een breakout volgt een pullback teneinde de trendomkeer te valideren”, zo luidt de spelregel. Dus de scherpe terugval past wel in het plaatje. De koers mag terug naar de SMA lijn die nu op 1,28 in het veld ligt. Wellicht al eerder bodemvorming in de Fibo grid rond 1,33, dat zou goed kunnen. Hoe het ook zij, binnenkort moet blijken of de recente trendomkeer daadwerkelijk gaat leiden tot een nieuwe serie hogere toppen en hogere bodems met zicht op 1,57 en 1,71 als haalbare koersdoelen. Mocht de pullback mislukken, hetgeen onder 1,28 het geval is, dan vervagen de positieve vooruitzichten aanzienlijk.

Coaching
Het is raadzaam de pullback te volgen en af te wachten of er daadwerkelijk gebodemd gaat worden. Eerste aanwijzing hiertoe is het verschijnen van een witte candle. Wit is uiteraard de kleur die gewenst is als bodemstampers in actie komen. Dan zijn de eerste koopposities te overwegen. Mocht aansluitend blijken dat de swingteller en RSI meegaan in een positieve stand, dan zijn er additionele koopkansen. Voor nu dus bezien of de spelers de spelregels der technische analyse respecteren.

BNP Paribas Turbo Long

BNP Paribas Turbo Short

Disclaimer:
Nico Bakker (www.nicoprbakker.nl) is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas Markets (www.bnpparibasmarkets.nl).
De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

Koers PostNL

*

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.