Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wekelijkse cryptonieuws: Ethereum Merge door de laatste testfase

Wekelijkse cryptonieuws: Ethereum Merge door de laatste testfase
12 aug 2022 om 13:49

De cryptomarkt zit nog steeds in de lift, net als de afgelopen weken. In de afgelopen zeven dagen steeg Ethereum met 12%, terwijl Bitcoin met 2% steeg. De langverwachte Ethereum fusie is momenteel zeer nabij en lijkt al in de prijzen te zijn verwerkt.

De aanzienlijke prijsstijgingen van Ethereum zijn waarschijnlijk het gevolg van recent, uitstekend nieuws voor de op één na grootste cryptocurrency. Maar ook is er cryptonieuws uit Iran en Japan, dat we hieronder met je bespreken.

De laatste testfase voor de merge op Ethereum is succesvol afgerond

Geniet nu van 50% korting op een Premium Account bij De Aandeelhouder. Ja, dat wil ik!

Goerli, een van de grootste en drukste Ethereum testnetwerken, heeft woensdagavond met succes de 'merge' ondergaan, wat een belangrijk mijlpaal in de Ethereum-geschiedenis is.

De merge, een update voor Ethereum die al zeker een jaar duurt, zal het consensus mechanisme van het netwerk doen veranderen van Proof-of-Work naar Proof-of-Stake, wat naar verwachting de efficiëntie en duurzaamheid van de blockchain zal verbeteren.

Ontwikkelaars hebben verschillende tests uitgevoerd om zich voor te bereiden op deze belangrijke upgrade, maar deze meest recente test is anders dan de anderen. Voordat de merge plaatsvindt op het mainnet, dat door iedereen wordt gebruikt, is de merge op het Goerli testnet de laatste en belangrijkste voor Ethereum.

Nu de merge op het Goerli testnet succesvol is afgerond, is de kans dat de merge op het mainnet succesvol kan worden afgerond erg groot. De merge op het mainnet zal na verwachting in september plaatsvinden, maar dat kan nog veranderen. In het verleden zijn verschillende onderdelen van de Ethereum 2.0 upgrade al vaker uitgesteld.

Iran importeert voor 10 miljoen dollar met crypto

Volgens een tweet van de Iraanse ambtenaar Alireza Peyman-Pak, heeft Iran zijn eerste internationale import order geplaatst met behulp van 10 miljoen dollar in cryptocurrencies, ondanks het feit dat het land onderworpen is aan tientallen jaren van economische beperkingen.

Peyman-Pak zei dat de bestelling van 10 miljoen dollar de eerste is van vele internationale handelstransacties die worden afgewikkeld met behulp van cryptocurrency. Er zijn plannen om dit in de komende maand al op te voeren, hoewel de ambtenaar alle info over de gebruikte cryptocurrency of de geïmporteerde goederen in kwestie achterhield.

“Tegen het einde van september zullen smart contracts en het gebruik van cryptocurrencies alomtegenwoordig zijn in de internationale handel met doellanden,” merkte hij op.

Japan brengst zijn crypto ATM’s na 4 jaar weer terug

Japanse crypto-automaten keren terug na een afwezigheid van vier jaar. Gaia Co. Ltd., een lokale cryptocurrency exchange, zei dinsdag dat het binnenkort geldautomaten zal aanbieden die Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash, en Litecoin ondersteunen.

Ondanks het feit dat Bitcoin-automaten voor het eerst in Tokio verschenen in 2014, heeft de stad geen functionerende crypto-automaat meer gehad sinds de dip van 2018, toen de lokale exchange Coincheck werd gecompromitteerd voor €500 miljoen. De lokale economie kwam hierdoor op de knieën en de interesse in crypto werd gedoofd.

Het bedrijf heeft nu plannen om in de komende 12 maanden 50 geldautomaten in het hele land neer te zetten. De machines zullen aanvankelijk op locaties in Tokio en Osaka worden geplaatst. In de loop van de volgende drie jaar hoopt het bedrijf het aantal te verhogen tot 130 geldautomaten.

De maximale opname uit de geldautomaten per transactie bedraagt 747 dollar, of 100.000 Japanse yen, terwijl de daglimiet 2.243 dollar bedraagt, of 300.000 yen. In het kader van de inspanningen tegen het witwassen van geld (AML) zijn de geldopnames aan een maximum gebonden.

Reddit gaat samenwerken met FTX

Door een nieuwe overeenkomst met FTX exchange lijkt Reddit, dat jaren geleden stopte met het accepteren van Bitcoin-betalingen, nu dichtbij het verwelkomen van cryptobetalingen is. Reddit en Sam Bankman (FTX) zeiden dinsdag in een gezamenlijke verklaring dat het platform de Community Points van Reddit in de VS, de EU, Australië en andere regio's wil opnemen.

Als onderdeel van de samenwerking zal FTX Pay worden geïntegreerd als een betalings- en crypto-uitwisseling optie, waardoor nieuwe voordelen voor Reddit Community Points mogelijk worden die crypto-enabled zijn.

Reddit Community Points zijn een manier voor gebruikers om een stukje van hun favoriete gemeenschappen te bezitten. Ze werden voor het eerst gelanceerd in mei 2020 en zijn een manier om de reputatie in gemeenschappen of subreddits te peilen. “Punten dienen als een eenheid van eigendom die de waarde van de gemeenschap verdeeld. Ze kunnen worden gebruikt om functies te kopen en als een graadmeter van sociale status,” verklaarde Reddit bij de introductie van Community Points twee jaar geleden. Arbitrum, een van de populairste layer 2 scaling solutions voor Ethereum, is de basis van Reddit Community Points.

Reddit, een van de bekendste websites ter wereld, is al veel langer actief in de cryptocurrency en blockchain industrie. De website werd bekend voor het laten gebruiken van Bitcoin door gebruikers om te betalen voor hun premium lidmaatschap, maar in 2018 stopten ze hiermee.

Alexis Ohanian, een mede-oprichter van Reddit, heeft een aanzienlijke cryptocurrency aanhang en richtte vorig jaar een Web3-investeringsfonds van €100 miljoen op. Later onthulde Ohanian een nieuw Web3 en social media fonds ter waarde van €200 miljoen, in samenwerking met Ethereum betalingsverwerker Polygon.


Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Coinmerce.

Coinmerce is een Nederlandse Crypto broker die staat voor gemak en veiligheid. Met registratie bij De Nederlandsche Bank en breed aanbod van coins, zijn zij dé crypto broker van Nederland waar je eenvoudig, snel en veilig kunt kopen en verkopen.

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.