Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Meer omzet en winst voor Bois Sauvage

Meer omzet en winst voor Bois Sauvage
6 mrt 2023 om 18:35

(ABM FN) Bois Sauvage heeft in het afgelopen jaar meer omzet en winst geboekt. Dit bleek maandagavond uit de cijfers die de holding presenteerde.

“Compagnie du Bois Sauvage heeft een heel mooi resultaat behaald in 2022 ondanks de economische situatie gekenmerkt door de oorlog in Oekraïne en een inflatie van bijna 10 procent in de Europese Unie”, aldus de holding in een toelichting.

De opbrengsten stegen van 245 miljoen naar 269 miljoen euro, maar de kosten stegen ook.

Bij de chocolade-activiteiten steeg de omzet met bijna 14 procent. En ook de belangrijkste vastgoedbeleggingen droegen bij dankzij goede operationele prestaties.

Maar “na twee jaar uitzonderlijke resultaten is de winst van Berenberg Bank teruggekomen op een niveau dat vergelijkbaar is met de voorgaande jaren”.

De nettowinst kwam zo uit op 108 miljoen euro, dat was ruim 71 miljoen euro in 2021.

De intrinsieke waarde per aandeel steeg van 536 naar 558 miljoen euro.

Bois Sauvage stelt over 2022 een dividend voor van 8,00 euro per aandeel. Dat is circa de helft van 15,80 euro die over 2021 werd uitgekeerd. Het reguliere dividend bedroeg toen 7,90 euro per aandeel, maar er werd ook een buitengewoon dividend uitgekeerd van 7,90 euro per aandeel.

De holding kondigde maandag ook de opschorting van het in maart 2022 hervatte inkoopprogramma van eigen aandelen aan. In totaal werden er 18.637 aandelen ingekocht.

Outlook

Bois Sauvage heeft “vertrouwen in de kwaliteit van haar activa en blijft voorzichtig over de vooruitzichten op korte en middellange termijn gezien de huidige inflatie- en geopolitieke risico’s”.

Een concrete outlook werd niet afgegeven.

Koers Walmart Inc.

*

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.