Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: bankenonrust weegt op vertrouwen Belgische belegger

Beursblik: bankenonrust weegt op vertrouwen Belgische belegger
17 apr 2023 om 10:24

(ABM FN) De bankenonrust heeft in maart een negatieve impact gehad op het vertrouwen van Belgische beleggers. Dit kwam maandag naar voren uit de beleggersbarometer van ING.

“De zin om te beleggen is lichtjes afgenomen”, aldus de bank. “De Belgische belegger kijkt met iets meer argwaan naar de financieel-economische ontwikkelingen.” Het vertrouwen in de economie brokkelt ook wat af, blijkt uit de barometer.

“De onrust in de bankensector, die half maart begon, heeft daar zonder twijfel mee te maken”, aldus hoofdeconoom Peter Vanden Houte van ING België. “Niet toevallig stellen we een sterke daling van de barometer vast van 106 punten in de tweede week van de maand naar 88 in de vierde week.”

Circa 33 procent van de ondervraagde beleggers verwacht in de komende drie maanden een daling van de beurzen, hetgeen meer is dan de 30 procent dat mikt op hogere koersen. 24 procent van de beleggers vindt het een goed moment om te investeren in meer risicovolle sectoren, een lichte daling ten opzichte van februari. “Ook voor beleggen in minder risicovolle sectoren neemt de appetijt duidelijk af.”

ESG

Duurzaamheid is een steeds belangrijk maatschappelijk thema geworden, zo merkte ING bovendien op, maar er zijn wel twijfels over beleggingsfondsen die vergroenen. “De helft van de beleggers mag dan wel denken dat fondsen met een duurzaamheidslabel ook effectief duurzaam zijn, maar liefst 30 procent heeft daar toch zijn twijfels bij”, aldus ING.

Volgens ING gelooft een derde van de beleggers dat duurzaam beleggen meer opbrengt.  

Koers ING Groep

*

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.