Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Ascensio meldt hogere winst

Ascensio meldt hogere winst
25 mei 2023 om 18:07

(ABM FN) Ascensio heeft in de afgelopen zes maanden meer winst geboekt en zei vertrouwen te hebben dat het dividend op peil blijft.

Ascensio, gespecialiseerd in de verhuur van winkelpanden aan de rand van steden, zag de huurinkomsten met 6,1 procent op jaarbasis stijgen tot 25,1 miljoen euro.

Daardoor steeg de EPRA-winst tot 17,5 miljoen euro, tegen 16,2 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder De EPRA winst per aandeel steeg van 2,46 naar 2,65 euro.

De nettowinst kwam uit op 22,2 miljoen euro, een halvering ten opzichte van de 44,0 miljoen euro een jaar eerder. Deze daling is het gevolg van herwaarderingen.

Ascensio meldt dat de reële waarde van de vastgoedportefeuille aan het einde van maart 748,6 miljoen bedroeg, tegenover  738,9 miljoen euro eind september 2022.

De bezettingsgraad bedroeg eind maart 97,2 procent.

De zogeheten EPRA gearing ratio steeg naar 45,3 procent, vergeleken met 44,4 procent op 30 september.

Outlook

Ascencio meent, “gezien de goede resultaten van het semester en zonder vooruit te lopen op een aanzienlijke verslechtering van de macro-economische context die een aanzienlijke invloed zou hebben op de resultaten van de vennootschap”, voor het lopende boekjaar een dividend te kunnen uitkeren dat minstens in lijn is met dat van het voorgaande boekjaar.

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.