Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: nieuwe cyclus voor halfgeleidersector van start

Beursblik: nieuwe cyclus voor halfgeleidersector van start
12 jul 2023 om 11:59

(ABM FN) Zakenbank Jefferies is positief gestemd over de Europese halfgeleidersector, nu een nieuwe opwaartse cyclus is ingezet per mei. Dit blijkt woensdag uit een rapport van de analisten van Jefferies.

Die nieuwe cyclus zal de komende twee jaar resulteren in “significante” koersstijgingen en een sterke winstgroei. Een grote aanjager voor deze nieuwe cyclus is kunstmatige intelligentie, aldus Jefferies. Daarvan zullen vooral ASML en ASMI profiteren, denken de analisten.

De zakenbank verhoogde woensdag het koersdoel voor ASMI van 390,00 naar 600,00 euro en voor ASML van 700,00 naar 950,00 euro. Beide aandelen staan op de kooplijst van de bank en gelden ook als sectorfavorieten. 

Verder verhoogde Jefferies het advies voor het Belgische Melexis van Underperform naar Houden, met een koersdoel van 92,00 euro.

Koers van aandelen in dit artikel

  • Asm International
    * *
  • Asml Holding
    * *
  • Melexis
    * *

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.