Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Econocom in de zwarte cijfers

Econocom in de zwarte cijfers
25 jul 2023 om 18:33

(ABM FN) Econocom heeft in de eerste jaarhelft de omzet zien stijgen en de outlook voor 2023 herhaald. Dit bleek dinsdagavond uit cijfers.

De Frans-Belgische IT-dienstengroep zei dat het de eerste zes maanden van het jaar had afgesloten “conform verwachting, in een economische omgeving die negatief werd beïnvloed door de inflatie, stijgende rentes en de tegenwind in de markt voor de distributie van digitale activa”.

De omzet in de eerste zes maanden steeg met 3,9 procent tot 1,33 miljard euro, waarbij alle bedrijfssegmenten groei lieten zien.

De operationele marge kwam uit op 44,2 miljoen euro, wat neerkomt op 3,3 procent van de omzet, terwijl de geconsolideerde nettowinst 24,7 miljoen euro bedroeg. 

“Zoals verwacht werd de winstgevendheid beïnvloed door verschillende cyclische effecten”, benadrukt het bedrijf, waarbij de netto financiële schuld licht steeg op jaarbasis tot 321 miljoen euro. Deze stijging was voornamelijk te wijten aan de aankoop van eigen aandelen, de terugbetaling van uitgiftepremies en kasuitgaven.

Vooruitzichten 2023

Wat de prognoses betreft, handhaaft Econocom ondanks de moeilijke economische omstandigheden zijn doelstellingen voor 2023, namelijk een omzetgroei van 5 procent en een verbetering van de geconsolideerde nettowinst.

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.