Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Econocom geeft update over cyberaanval

Econocom geeft update over cyberaanval
28 aug 2023 om 09:13

(ABM FN) De Frans-Belgische IT-dienstengroep Econocom heeft maandagochtend een update gegeven na de cyberaanval van vorige week.

Uit interne onderzoeken is gebleken dat de gelekte informatie afkomstig was van een dienstverlener die werkte voor enkele Econocom-klanten in Frankrijk. Uit deze onderzoeken is tot nu toe gebleken dat het overgrote deel van deze gegevens niet erg gevoelig is, met uitzondering van de privégegevens van één persoon en de verbindingsgegevens voor technische accounts, gehost door de serviceprovider. 

“Sindsdien werken onze teams samen met de geïdentificeerde klanten om de potentiële impact te minimaliseren”, aldus Econocom.

Ook deed het bedrijf controles op het interne informatiesysteem van Econocom. Uit deze analyse kwamen op vrijdagavond 25 augustus sporen naar voren van een aanval die identiek was aan die op de dienstverlener. De betrokken server, waarvan de inhoud niet bijzonder gevoelig was, werd onmiddellijk geïsoleerd, meldde Econocom maandag.

“In het licht van alle uitgevoerde analyses en de feiten die ons in dit stadium ter beschikking staan, kunnen we ervan uitgaan dat er geen interne Econocom-systemen of gegevens in gevaar zijn gebracht door deze tweede aanval”, aldus het bedrijf.

Vooralsnog lijkt de impact van deze gebeurtenissen beperkt te zijn, aldus Econocom. 

De volledige diagnose van de situatie zal echter nog een paar dagen duren. Totdat de kwestie volledig is opgelost, zal Econocom regelmatig met een update komen.

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.