Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Ageas boekt operationeel meer winst

Ageas boekt operationeel meer winst
30 aug 2023 om 07:50

(ABM FN) Ageas heeft in de eerste zes maanden betere operationele  resultaten laten zien. Dit maakte de verzekeraar woensdagmorgen bekend.

Ageas realiseerde een operationele winst van 599 miljoen euro in de eerste zes maanden van 2023, een stijging op jaarbasis van 30 procent exclusief RPNi, zoals gerapporteerd onder de oude boekhoudnormen. Ageas rapporteerde woensdag voor het eerst onder de boekhoudmethode IFRS 17.

Met dit resultaat werden de verwachtingen overtroffen. De analisten van de Zwitserse bank UBS hadden een operationele winst van 544 miljoen euro verwacht.

Het nettoresultaat bedroeg 531 miljoen euro. Dat was vorig jaar in de eerste jaarhelft 631 miljoen euro.

Het rendement op eigen vermogen bedroeg 16,9 procent.

De kapitaalgeneratie kwam over de verslagperiode uit op 492 miljoen euro.

Het premie-inkomen steeg met 6 procent tot 9,3 miljard euro, vooral dankzij de nieuwe productie Leven in China, terwijl het premie-inkomen in Niet-Leven in alle segmenten aanzienlijk steeg.

De Solvency II-ratio steeg met 2 procentpunten naar 220 procent. Daarmee ligt deze ratio ruim boven de eigen doelstelling van 175 procent.

Ageas rekent erop dat het netto operationele resultaat voor het volledige jaar 2023 tussen de 1,1 miljard en 1,2 miljard euro zal uitkomen, behoudens onvoorziene gebeurtenissen.

Op basis van de sterke halfjaarresultaten heeft Ageas besloten een interimdividend van 1,50 euro per aandeel bruto uit te keren.

Het bedrijf is van plan dit in de toekomst te herhalen.

Koers Ageas

*

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.