Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Berenberg verlaagt koersdoel DEME licht

Beursblik: Berenberg verlaagt koersdoel DEME licht
30 aug 2023 om 10:00

(ABM FN) Berenberg heeft woensdag het koersdoel voor DEME verlaagd van 150,00 naar 145,00 euro, maar herhaalde het koopadvies. Dit bleek uit een rapport van de zakenbank.

De vooruitzichten op middellange termijn blijven aantrekkelijk volgens Berenberg. Dit blijkt ook uit de toename van het orderboek, dat een sterke basis biedt voor groei in de komende jaren.

Bovendien is de analist ervan overtuigd dat de aantrekkende prijzen bij zowel de offshore windenergie als de baggermarkt gunstig zullen uitpakken voor de marges op de middellange termijn.

De resultaten van DEME in het eerste halfjaar lieten volgens Berenberg opnieuw een indrukwekkende groei zien, maar de winstgevendheid lag onder de verwachtingen. De zakenbank werd daarom iets voorzichtiger over de marges op korte termijn. De bank mikt voor heel 2023 op een EBITDA-marge van 17,4 procent, een daling van 50 basispunten op jaarbasis. Berenberg verwacht niettemin dat DEME in het tweede halfjaar een verbetering van de EBITDA-marge zal realiseren tot 19,7 procent, een verbetering van 5 procentpunt.

Koers DEME Group

*

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.