Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Interne systemen Econocom niet geraakt door cyberaanval

Interne systemen Econocom niet geraakt door cyberaanval
31 aug 2023 om 13:42

(ABM FN) Bij de cyberaanval op Econocom zijn de interne systemen en andere gegevens van het bedrijf niet getroffen en er zijn geen nieuwe problemen ontdekt, zodat het incident binnen enkele dagen kan worden afgehandeld. Dat maakte het bedrijf bekend in een update over de cyberaanval, die begon op 20 augustus.

Uit intern onderzoek van de Frans-Belgische IT-dienstengroep Econocom bleek al dat informatie die was toevertrouwd aan een dienstverlener is uitgelekt door een aanval op 20 augustus. Deze dienstverlener werkte voor enkele klanten van Econocom in Frankrijk. “De beperkte gevolgen van dit incident zijn onder controle, mede dankzij een nauwe samenwerking met onze klanten die hierbij betrokken waren”, stelde het bedrijf.  

Bij een tweede aanval op de groep, die op 25 augustus werd geconstateerd, zijn geen data of interne systemen in gevaar gekomen, stelde het bedrijf donderdag.
 
Omdat er geen verdere problemen zijn gevonden, kan het incident vermoedelijk begin volgende week worden afgewikkeld.

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.