Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Update: Berenberg verlaagt koersdoel Immobel fors

Update: Berenberg verlaagt koersdoel Immobel fors
18 sep 2023 om 08:16

(ABM FN) Berenberg heeft het koersdoel voor Immobel fors verlaagd van 76,00 naar 52,00 euro, maar handhaafde wel het koopadvies. Dit bleek maandag uit een rapport van de zakenbank.

Die verlaging is het gevolg van de recent gepubliceerde halfjaarresultaten die in grote lijnen overeenkwamen met de verwachtingen, waarbij Immobel 111,7 miljoen euro aa inkomsten rapporteerde. Dit is ongeveer 28 procent minder dan vorig jaar als gevolg van aanzienlijk lagere verkopen van woningen in Frankrijk, Luxemburg en Duitsland. Dit terwijl de verkopen in België relatief goed stand hielden, aldus de zakenbank.

Berenberg denkt dat de resultaten van het eerste halfjaar van Immobel duidelijk de huidige uitdagende omgeving weerspiegelen voor ontwikkelaars in Europees vastgoed, waar de transactieactiviteiten zich nog moeten herstellen. Gezien de focus van Immobel op kantoorgebouwen van topkwaliteit met een hoge energie-efficiëntie, zal Immobel waarschijnlijk hiervan profiteren zodra de investeringsvolumes weer aantrekken, denkt analist Kai Klose. 

Verder wijst de zakenbank erop dat Immobel verwacht dat de inkomsten in het tweede halfjaar op een vergelijkbaar laag niveau zullen liggen als in het eerste halfjaar, toen er geen kantoorpand werd verkocht. Daarom voorspelt Berenberg dat het operationeel resultaat in heel 2023 zal uitkomen op ongeveer 1,7 miljoen euro.

Tegelijkertijd verwacht Berenberg niet dat het bedrijf een dividend zal uitkeren over 2023, aangezien de focus duidelijk moet liggen op het behouden van een hoge liquiditeit in de nabije toekomst.

Berenberg handhaaft voorlopig een koopadvies, aangezien Immobel, dankzij de hoogwaardige en inmiddels verhuurde kantoorpanden, waarschijnlijk sterk zal profiteren van een opleving op de markt.

Het aandeel Immobel sloot vrijdag op 31,95 euro.

Koers Immobel

*

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.