Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Kepler Cheuvreux zet Gimv op de kooplijst

Beursblik: Kepler Cheuvreux zet Gimv op de kooplijst
21 sep 2023 om 10:17

(ABM FN) Kepler Cheuvreux heeft het koersdoel voor Gimv verhoogd van 46,00 naar 47,00 euro en het advies opgetrokken van Houden naar Kopen. Dit bleek donderdag uit een rapport van de bank.

De analist van de bank schat de huidige intrinsieke waarde per aandeel Gimv op 53 euro, ten opzichte van een laatst gerapporteerde intrinsieke waarde per aandeel van 48 euro in maart 2023.

De opwaartse aanpassing gebeurt op basis van de gedane investeringen en desinvesteringen, de prestaties van de benchmarkindices en het gemiddelde rendement op het eigen vermogen voor het komende jaar.

Er wordt door Kepler rekening gehouden met een korting van 10 procent, waar dat  momenteel 15 procent is. Historisch is de korting 0 tot 5 procent. Kortom, Kepler Cheuvreux vindt het aandeel aantrekkelijk gewaardeerd.

Kepler Cheuvreux verwacht dat de gevolgen van de verkoop van de participatie door de Vlaamse Participatiemaatschappij in de nabije toekomst duidelijker zullen worden.

De referentieaandeelhouder wil zijn belang van 27 procent als blok verkopen aan één enkele koper of aan een consortium van kopers.

In principe zou deze operatie geen positieve of verwaterende impact hebben op de intrinsieke waarde per aandeel, aldus Kepler.

Gimv heeft zelf de verkoop aangekondigd van vier portefeuillebedrijven voor een totale opbrengst van 250 miljoen euro.

Op de beurs van Brussel noteert het aandeel Gimv donderdagmorgen stabiel op 41,75 euro.

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.