Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Cisco neemt Splunk over

Cisco neemt Splunk over
21 sep 2023 om 14:40

Cisco neemt het Californische cybersecuritybedrijf Splunk over voor 28 miljard dollar. Dat maakte het Amerikaanse softwarebedrijf donderdag bekend.

Cisco kwam een overname overeen voor 157 dollar per aandeel in contanten. De voorzitter en CEO van Splunk, Gary Steele, krijgt een rol in het bestuur, direct onder CEO Chuck Robbins van Cisco.

De overname maat Cisco en Splunk tot één van de grootste softwarebedrijven ter wereld. Met Splunk krijgt Cisco meer terugkerende inkomsten. De bedrijven helpen organisaties om niet alleen bedreigingen te detecteren, maar ze te voorspellen en voor te zijn.  

De overname zou binnen een jaar na de afronding een positieve bijdrage moeten leveren aan de kasstroom en aan de brutomarge, en in het tweede jaar ook aan de winst per aandeel.

Het lopende aandeleninkoopprogramma en het dividend van Cisco worden in stand gehouden. De directies van beide bedrijven zijn unaniem akkoord met de fusie. Afronding wordt eind 2024 verwacht, na goedkeuring door de aandeelhouders van Splunk en de toezichthouders. 

Koers Kering

*

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.