Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Econocom verlaagt outlook

Econocom verlaagt outlook
19 okt 2023 om 20:04

(ABM FN) Econocom verlaagt de outlook voor heel 2023, terwijl in de eerste negen maanden van dit jaar een bescheiden omzetstijging werd geboekt. Dit meldde het bedrijf donderdagavond.

Econocom hield eerder rekening met een omzetgroei van 5 procent in 2023 en een verbetering van de geconsolideerde nettowinst.

“Gezien het groeiniveau eind september schat de Groep dat de omzetgroei in 2023 positief zal zijn, maar onder de doelstelling van 5 procent zal liggen, ondanks een verwachte stijging van de omzet in het vierde kwartaal ten opzichte van 2022”, zei het bedrijf donderdag.

Dankzij een “actief beleid om de marges te behouden en de algemene kosten te optimaliseren, verwacht de Groep toch nettoresultaat in 2023 van dezelfde orde van grootte als in 2022”, aldus Econocom, dat eerder nog rekende op een winstverbetering.

In de eerste negen maanden werd een omzet van 1.926 miljoen euro behaald, een stijging van 0,9 procent op jaarbasis, zei het bedrijf. Op autonome basis was sprake van een daling met 2 procent.

Bij Products & Solutions kwam de omzet uit op 862 miljoen euro, een bescheiden groei van 0,1 procent op jaarbasis. Autonoom was sprake van een daling van 5,1 procent.

Econocom wees onder meer naar de hardnekkige inflatie en stijgende rentes waardoor het marktklimaat minder gunstig is dan vorig jaar, “waardoor bedrijven hun investeringsbeslissingen uitstellen.”

Bij Technology Management & Financing steeg de omzet 0,3 procent op jaarbasis naar 689 miljoen euro. Op autonome basis was sprake van een omzetdaling met 1,0 procent.

“Econocom verwacht een terugkeer naar sterkere groei in het vierde kwartaal, traditioneel een seizoenspiek”, zei het bedrijf over de ontwikkelingen bij deze tak.

Bij Services was sprake van een aanhoudend positieve groeitrend. De omzet lag met 374 miljoen euro 3,9 procent hoger dan een jaar eerder, “dankzij groei in markten buiten Frankrijk”, aldus Econocom.

Het bedrijf meldde donderdag verder dat het tijdens een beleggersdag op 16 november aanstaande nieuwe strategische doelstellingen zal presenteren voor de periode 2024 tot 2028.

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.