Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Target overtreft winstverwachtingen ruimschoots

Target overtreft winstverwachtingen ruimschoots
15 nov 2023 om 13:17

Target heeft in het derde kwartaal van dit jaar de winst fors hoger zien uitvallen dan verwacht, terwijl de omzet wat tekortschoot. Dit bleek woensdag uit cijfers van de Amerikaanse supermarktketen.

In het afgelopen kwartaal, dat eindigde op 28 oktober, kwam de nettowinst uit op 971 miljoen dollar, ofwel 2,10 dollar per aandeel, tegen 712 miljoen of 1,54 dollar per aandeel een jaar eerder. Exclusief niet-terugkerende posten, bedroeg de winst per aandeel 2,10 dollar per aandeel. Analisten geraadpleegd door FactSet hielden rekening met een winst per aandeel van 1,47 dollar.

De omzet liep met 4,3 procent terug tot 25,0 miljard dollar en was iets lager dan de 25,3 miljard dollar waar analisten op mikten. De vergelijkbare omzet liep met 4,9 procent terug. Dat was wel wat beter dan de daling van 5,3 procent die door analisten werd voorzien. De omzetdaling werd beperkt door sterke resultaten uit het Beauty-segment.

Voor het vierde kwartaal mikt Target op een aangepaste winst per aandeel van 1,90 tot 2,60 dollar, waar analisten mikken op 2,23 dollar.

Het aandeel Target schoot woensdag in de elektronische handel voorbeurs 15 procent omhoog.

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.