Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: marktomstandigheden blijven lastig voor CFE

Beursblik: marktomstandigheden blijven lastig voor CFE
20 nov 2023 om 08:50

(ABM FN) De marktomstandigheden voor CFE zullen in het derde kwartaal weinig anders zijn geweest dan in de eerste helft van dit jaar. Dit verwacht analist Tijs Hollestelle van ING in een vooruitblik op de kwartaalupdate die CFE op dinsdag zal presenteren.

“Hogere financieringskosten drukken op de vraag voor bouwprojecten”, aldus Hollestelle.

In de eerste zes maanden van dit jaar drukten probleemprojecten in technical services, de bouwtak en een tijdelijk lage vraag in de Belgische spoorwegmarkt op de resultaten van CFE, bracht de analist in herinnering. 

Outlook

De vastgoedsector in België en Luxemburg voelt de impact van de gecombineerde stijging van de rentevoeten en de bouwkosten. En bij deze macro-economische aspecten komt nog de zwakte op korte termijn van de spoorwegactiviteiten van MOBIX, zei CFE bij de halfjaarcijfers.

“Deze factoren zullen een negatieve impact hebben op de resultaten van CFE in de tweede helft van 2023 en zeer waarschijnlijk ook in 2024.”

Toch zou het nettoresultaat voor het volledige boekjaar “bevredigend moeten zijn”, gelet op de huidige marktomstandigheden, aldus CFE.

ING rekent op een nettowinst in 2023 van 25,4 miljoen euro. Dat zou een daling van 30 procent zijn ten opzichte van de 36,1 miljoen euro winst in 2022.

De vooruitzichten op de middellange en lange termijn blijven volgens CFE positief.

ING heeft een Houden advies op CFE met een koersdoel van 7,00 euro.

Het aandeel sloot vrijdag op 7,17 euro.

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.