Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Beursupdate: KBC zet rem op Bel20

Beursupdate: KBC zet rem op Bel20
20 nov 2023 om 14:33

(ABM FN) De Brusselse beurs beleefde maandag een saaie sessie, waarbij de Bel20 rond half drie onveranderd noteerde op 3.535 punten.

Binnen de hoofdindex steeg Galapagos met 2,6 procent, gevolgd door Melexis, dat 1,3 procent won na een koopaanbeveling van Berenberg. De zakenbank verhoogde het koersdoel naar 100 euro.

Elia steeg met 0,8 procent, ondanks een koersdoelverlaging door KBC Securities. De bank vindt het aandeel nog steeds koopwaardig, maar waarschuwde voor mogelijke verwatering door toekomstige kapitaalverhogingen.

UCB daalde licht. Barclays verlaagde het koersdoel voor de Brusselse farmaceut van 125,00 naar 117,00 euro, maar met handhaving van de koopaanbeveling. De Britse bank vindt dat het aandeel UCB een “significante” premie verdient ten opzichte van concurrenten, dankzij een verwachte omzetgroei van 9,4 procent per jaar in de komende jaren. De winst per aandeel UCB zal volgens Barclays zelfs met meer dan 30 procent stijgen.

Onderaan verloor KBC meer dan 2 procent.

In de BelMid steeg Montea met 2,4 procent, terwijl Econocom met meer dan 9 procent daalde. De FSMA legde de handel in Montea vanmiddag stil in afwachting van een persbericht.

Retail Estates daalde met 0,8 procent. Het vastgoedbedrijf meldde meer winst in de eerste jaarhelft en herhaalde de outlook voor het dividend. Degroof Petercam was te spreken over de cijfers.

Bij de smallcaps handelden Smartphoto en Crescent circa 6 procent in de plus, terwijl Exmar 3,7 procent verloor.

De FSMA legde ook de handel in Orange Belgium en Oxurion stil. Orange Belgium komt, net als Montea, met een persbericht. Oxurion liet vanochtend al weten na tegenvallende studieresultaten een faillissement te zullen aanvragen.

Koers van aandelen in dit artikel

 • BE20
  * *
 • Exmar
  * *
 • Galapagos
  * *
 • KBC Groep
  * *
 • Montea
  * *
 • Orange Belgium
  * *
 • UCB
  * *

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.