Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Leidende indicatoren VS blijven dalen

Leidende indicatoren VS blijven dalen
20 nov 2023 om 16:07

De leidende indicatoren voor de Amerikaanse economie zijn in oktober verder gedaald. Dit meldde The Conference Board maandag.

De Leading Economic Index daalde 0,8 procent en kwam uit op 103,9. In september was er sprake van een daling met 0,7 procent. 

"Ook de groeicijfers over zes en twaalf maanden bleven in oktober negatief," zei Justyna Zabinska-La Monica van The Conference Board in een toelichting.

Volgens Zabinska-La Monica gaven de leidende indicatoren in oktober opnieuw signalen af van een recessie op korte termijn. 

"De Conference Board verwacht dat de hoge inflatie, hoge rentetarieven en de krimpende consumentenbestedingen [...] de Amerikaanse economie in een zeer korte recessie zullen storten. We voorspellen dat het reële bruto binnenlands product in 2024 met slechts 0,8 procent zal groeien."

De LEI index is een conjunctuurindicator die de ontwikkeling van de economie in het komende halfjaar weergeeft.

De hoofdindicator is opgebouwd uit het gewogen gemiddelde van verschillende deelindicatoren, zoals het consumentenvertrouwen, het gemiddelde van de gewerkte uren in de industrie en aandelenprijzen.

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.