Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Meer winst voor Retail Estates

Meer winst voor Retail Estates
20 nov 2023 om 07:18

(ABM FN) Retail Estates heeft in het afgelopen halfjaar een hogere EPRA-winst geboekt, geholpen door hogere huurinkomsten. Dit bleek maandag uit de cijfers van de vastgoedinvesteerder.

De EPRA-winst kwam eind september uit op 44,52 miljoen euro, ofwel 3,13 euro per aandeel. Daarmee steeg de winst per aandeel met 10,2 procent op jaarbasis.

Het nettoresultaat kwam uit op 86,64 miljoen euro.

De huurinkomsten stegen het afgelopen halfjaar met 11,7 procent tot 67,7 miljoen euro, terwijl de bezettingsgraad eind september uitkwam op 98,12 procent. “Ondanks de hoge druk van de inflatie bleven de klanten de huur betalen, wat leidde tot een stabiele inkomstenstroom”, zei Retail Estates.

De reële waarde van de vastgoedportefeuille steeg in vergelijking tot eind maart met 2,21 procent en kwam uit op 1,93 miljard euro. “Deze waardegroei illustreert de sterkte van de perifere winkelvastgoedsector ondanks recente tegenwind van de energiecrisis, hoge inflatie en onzekere geopolitieke omstandigheden”, aldus de vastgoedinvesteerder.

De schuldgraad bedroeg eind september 44,54 procent, ten opzichte van 47,35 procent eind juni.

Outlook

De dividendverwachting werd maandag door Retail Estates gehandhaafd op 5 euro bruto per aandeel. Dat zou een stijging zijn van 2,04 procent op jaarbasis.

Retail Estates zoekt in de markt naar nieuwe investeringskansen in een derde EU-lidstaat. Ook wil het zijn belang in Woonmall Alexandrium in Rotterdam uitbreiden.

Koers Retail Estates

*

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.