Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Macrocijfers domineren de beursweek

Macrocijfers domineren de beursweek
26 nov 2023 om 11:59

Aankomende week zullen beleggers uitkijken naar een reeks macro-economische cijfers. Ook openen de laatste bedrijven in de Verenigde Staten de boeken over het afgelopen kwartaal.

De week begint rustig met cijfers over de nieuwe woningenkopen in de VS, naast het Duitse en Amerikaanse consumentenvertrouwen. Ook zal de markt reikhalzend uitkijken naar welke bedragen Amerikanen hebben uitgegeven tijdens Black Friday, als een indicatie voor de gemoedstoestand van de Amerikaanse consument.

Op woensdag is er aandacht voor Duitse en Spaanse inflatiecijfers, maar op deze dag zal de markt vooral kijken naar de stand van de Amerikaanse economie over het derde kwartaal. De Federal Reserve komt met het Beige Book.

Donderdag is op macro-economisch vlak een vrij drukke dag met een reeks data uit Nederland, waaronder een inflatiecijfer. In Frankrijk en de eurozone staan ook inflatiecijfers op de planning. Uit Duitsland komen exportcijfers en omzetcijfers uit de detailhandel.

In de VS staat de PCE-inflatie over oktober op de rol, naast de Chicago PMI-index. De PCE-inflatie is één van de favoriete indicatoren van de Fed.

De week wordt afgesloten met inkoopmanagersindices voor de industrie in Europa, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. 

In Nederland houdt Brunel op dinsdag een beleggersdag. Een dag later volgt Prosus met cijfers en op donderdag geeft Azerion een update. Op donderdag praat ASR de markt bij tijdens een beleggersdag. Verder staat er geen bedrijfsnieuws gepland. 

Ook in België is het rustig. Op donderdag opent alleen Inclusio de boeken.

In de VS is het wat drukker. Onder meer Footlocker en Salesforce geven inzicht in de ontwikkelingen over het derde kwartaal. Later in de week zijn er resultaten van Dell en Kroger.

Koers van aandelen in dit artikel

 • ASR
  * *
 • Azerion
  * *
 • BE20
  * *
 • Brunel
  * *
 • NED25
  * *
 • Prosus
  * *
 • Salesforce
  * *

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.