Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Gimv krijgt WorxInvest als referentieaandeelhouder

Gimv krijgt WorxInvest als referentieaandeelhouder
30 nov 2023 om 21:52

(ABM FN) WorxInvest neemt het volledige resterende aandeel van 27,81 procent van VPM in Gimv over. Dit meldde de Europese investeringsmaatschappij met een notering aan Euronext Brussel donderdagavond.

“WorxInvest beschouwt Gimv als een strategische langetermijninvestering om er zijn directe private equity-investeringsstrategie mee te realiseren”, zei Gimv. De transactiewaarde van het belang is vastgesteld op 375 miljoen euro, ofwel 48,36 euro per aandeel.

Dit komt neer op een premie van ruim 10 procent ten opzichte van de slotkoers op 30 november en een korting van 6 procent ten opzichte van de laatst gerapporteerde netto vermogenswaarde, aldus het bedrijf.

“De transactie is onderworpen aan de gebruikelijke reglementaire goedkeuringen”, volgens Gimv.

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.