Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

ASMI vergroot onderzoekscentrum Arizona

ASMI vergroot onderzoekscentrum Arizona
5 dec 2023 om 23:03

ASM International gaat de komende vijf jaar 300 miljoen euro investeren in zijn centrum voor onderzoek en ontwikkeling in Arizona. Dat maakte de toeleverancier voor de halfgeleiderindustrie dinsdag bekend. 

ASMI bouwt een hypermoderne site op een terrein van 8,5 hectare in Scottsdale in de zuidwestelijke Amerikaanse staat. De 300 miljoen euro gaat deels naar infrastructuur en laboratoriumapparatuur en deels naar operationele kosten zoals extra banen voor onderzoekers en ontwikkelaars. 

ASM vestigde in 1976 zijn Noord-Amerikaanse hoofdkwartier in Phoenix in Arizona. Er werd technologie ontwikkeld die doorbraken in de mondiale halfgeleiderindustrie mogelijk maakte, stelde CEO Benjamin Loh van ASMI. 

De verdubbeling in oppervlak van ASMI’s Noord-Amerikaanse hoofdkwartier zal deze activiteiten fors uitbreiden. De investering moet voorzien in de toenemende vraag naar onderzoek en ontwikkeling in de halfgeleiderindustrie. 

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.