Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

IATA: vrachtvervoer groeit door

IATA: vrachtvervoer groeit door
5 dec 2023 om 11:24

De groei van het mondiale vrachtvervoer van luchtvaartmaatschappijen hield in oktober aan, maar bleef wel nog ruim 2 procent onder het pre-coronaniveau. Dit bleek dinsdag uit een rapport van de internationale brancheorganisatie IATA.

Het luchtvrachtvervoer, gemeten in tonnage vracht en gerekend naar het aantal kilometers, lag in oktober 3,8 procent hoger dan in dezelfde periode een jaar eerder, zei IATA. De capaciteit steeg in oktober op jaarbasis met 13,1 procent.

De wereldhandel stabiliseerde, volgens de brancheorganisatie, en in de meeste grote economieën daalde de inflatie. Ook de brandstofprijzen daalden, aldus IATA, met 7,8 procent ten opzichte van september.

Luchtvaartmaatschappijen uit alle regio’s registreerden in oktober jaarlijkse stijgingen van hun internationale vrachtvervoer, waarbij luchtvaartmaatschappijen uit het Midden-Oosten het hardst groeiden, met bijna 11 procent op jaarbasis.

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.