Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: banenrapport VS zorgt voor twijfel

Beursblik: banenrapport VS zorgt voor twijfel
8 dec 2023 om 15:06

Het Amerikaanse banenrapport over november was er saldo een stuk beter dan de cijfers in het ADP-rapport en de uitstaande vacatures over oktober, die naar een laagste peil in 28 maanden daalden. Dit stelde marktanalist Bas van Geffen van Rabobank vrijdag tegen ABM Financial News.

In november kwamen er in de VS 199.000 banen bij. Economen hielden vooraf rekening met een groei van 190.000. De groei van het gemiddelde uurloon kwam op jaarbasis uit op 3,96 procent tegen 4,10 procent een maand eerder. Op maandbasis trok de loonstijging met 0,4 procent aan tegen een plus van 0,2 procent een maand eerder.

De werkloosheid daalde van 3,9 naar 3,7 procent.

Volgens Van Geffen lijkt de markt zich met dit rapport “toch even achter de oren te moeten krabben, omdat de groei beter uitpakt dan gedacht, de werkloosheid met 20 basispunten daalt en de uurlonen op maandbasis sneller stegen. Wij hebben het idee dat veel partijen te enthousiast hebben ingezet op een vervroeging van een renteverlaging door de Fed”, zei Van Geffen. 

De euro noteerde vrijdag kort na publicatie van het rapport 0,3 procent lager op 1,0759 dollar. 

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.