Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Colruyt presenteert hogere omzet en winst

Colruyt presenteert hogere omzet en winst
12 dec 2023 om 18:18

(ABM FN) Colruyt heeft in het afgelopen halfjaar de resultaten flink zien stijgen. Dit bleek dinsdagavond uit de cijfers van de supermarktketen over de eerste helft van het boekjaar 2023/24.

De omzet steeg met 16,0 procent tot bijna 5,5 miljard euro. Vooral de inflatie zorgde voor de hogere omzet, maar ook de toename van het Belgische marktaandeel en de consolidatie van Newpharma droegen bij. Exclusief Newpharma steeg de omzet van Colruyt met 13,5 procent.

De brutowinstmarge verbeterde tot 29,5 procent.

Colruyt meldde hogere operationele kosten. Onder meer de personeelskosten stegen.

Colruyt benadrukte ook enkele eenmalige effecten, zoals de meerwaarde van 689 miljoen euro op de verkoop van Parkwind en 8 miljoen euro op de verkoop van DATS 24.

Daar stonden reorganisatiekosten van 6 miljoen euro voor Dreamland tegenover. Ook was er een waardevermindering van 3 miljoen euro bij de verkoop van 75 procent van Dreamland aan Toychamp.

Het bedrijfsresultaat exclusief deze eenmalige posten steeg tot 246 miljoen euro en het nettoresultaat tot 189 miljoen euro.

De investeringen bedroegen 206 miljoen euro.

Outlook

Colruyt had bij de aandeelhoudersvergadering eind september al laten weten dat het bedrijfs- en nettoresultaat exclusief éénmalige effecten fors zouden stijgen ten opzichte van het vorige boekjaar.

Dinsdag zei Colruyt dat het rekent op een stijging van 50 tot 60 procent. In september noemde Colruyt nog een stijging van meer dan 50 procent.

De stijgingen in de eerste jaarhelft zijn volgens de supermarktketen niet representatief voor het volledige boekjaar, aangezien in de tweede jaarhelft de vergelijkbare basis van vorig boekjaar beter was dan die in de eerste jaarhelft.

Colruyt keert een interimdividend uit van 1,00 euro per aandeel.

Koers Colruyt

*

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.