Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Outlook General Electric schiet tekort

Outlook General Electric schiet tekort
23 jan 2024 om 13:08

 General Electric heeft een goed kwartaal achter de rug, maar stelde met de vooruitzichten teleur. Dit bleek dinsdag uit de resultaten van het Amerikaanse conglomeraat over het vierde kwartaal.

“2024 zal een gedenkwaardig jaar worden als GE Aerospace en GE Vernova begin april als onafhankelijke beursgenoteerde bedrijven van start zullen gaan. Ik ben trots op wat onze teams hebben bereikt en kijk uit naar het volgende hoofdstuk waarin GE Aerospace de toekomst van het vliegen uitvindt en GE Vernova de energietransitie leidt”, aldus de topman in een toelichting. 

Kwartaalcijfers

De orders stegen in het vierde kwartaal met 8 procent tot 21,7 miljard dollar. De omzet liep met 15 procent op tot 19,4 miljard dollar.

Dit leverde een aangepaste winst per aandeel op van 1,03 dollar. Dat is veel meer dan de 0,90 dollar die analisten volgens FactSet hadden verwacht. In het vierde kwartaal van 2022 verdiende GE 0,66 dollar per aandeel.

De vrije kasstroom bedroeg 3 miljard dollar, een daling op jaarbasis van 11 procent.

Outlook

Voor het eerste kwartaal van 2024 verwacht GE een hoge enkelcijferige omzetgroei, een aangepaste winst per aandeel van 0,60 tot 0,65 dollar en een vrije kasstroom in lijn met de winstgroei. Die winstverwachting lijkt een teleurstelling voor de markt.

GE Vernova verwacht in 2024 een omzet van 34 miljard tot 35 miljard dollar te realiseren, met  een aangepaste EBITDA-marge van ruim 5 procent en een vrije kasstroom van 0,7 miljard tot 1,1 miljard dollar.

GE Aerospace verwacht dat de gecorrigeerde omzet operationeel met lage dubbele cijfers of meer zal groeien, met een operationele winst van 6,0 miljard tot 6,5 miljard dollar en een vrije kasstroom van meer dan 5 miljard dollar

Het aandeel GE noteerde dinsdag in de voorbeurshandel op Wall Street 5,9 procent lager.

Koers General Electric

*

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.