Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Kepler Cheuvreux verhoogt koersdoel Recticel

Beursblik: Kepler Cheuvreux verhoogt koersdoel Recticel
30 jan 2024 om 10:36

(ABM FN) Kepler Cheuvreux heeft het koersdoel voor Recticel licht verhoogd naar 14,00 euro met handhaving van het koopadvies. Dit bleek dinsdag uit een rapport van de zakenbank.

Met de jaarresultaten op 29 februari op komst, gaf Kepler Cheuvreux een vooruitblik op de cijfers.

De taxaties voor 2023 gaan uit van een aangepaste EBITDA van 37,4 miljoen euro. Dat is in overeenstemming met de outlook van Recticel van 35 tot 40 miljoen euro.

De analisten van Kepler maakten ook een voorlopige schatting voor de REX-acquisitie, op basis waarvan de omzetverwachtingen voor 2024 en 2025 met 15 procent per jaar werden verhoogd.

De verwachtingen voor de winst per aandeel werden respectievelijk met 7 en 23 procent opgetrokken, dankzij de verwachte synergievoordelen die de overname oplevert.

Met een waardering in overeenstemming met het tienjarige gemiddelde, lijkt het niet alsof de markt de transitie het bedrijf naar een pure isolatiespeler volledig waardeert, schreven de analisten.

Bovendien beschikt het bedrijf over meer dan 200 miljoen euro om nieuwe overnames te doen. En die zouden de koers een zet omhoog kunnen geven.

Naar de mening van Kepler Cheuvreux is het herstel van Recticel nog steeds slechts een kwestie van tijd. En het aandeel oogt goedkoop.

Op de beurs noteerde het aandeel Recticel dinsdag 0,4 procent lager op 11,06 euro.

Koers Recticel

*

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.