Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: geen twijfels aan haalbaarheid outlook Melexis

Beursblik: geen twijfels aan haalbaarheid outlook Melexis
6 feb 2024 om 11:54

(ABM FN) Melexis heeft het vierde kwartaal van dit jaar naar verwachting van analisten de eigen omzetoutlook gehaald. Dit blijkt uit de consensusverwachting die de chipbakker zelf heeft opgesteld in de aanloop naar de publicatie van zijn resultaten op woensdagochtend.

De analistenconsensus gaat gemiddeld uit van een kwartaalomzet van 249,7 miljoen euro. Dat was in het derde kwartaal 248,6 miljoen euro en in het vierde kwartaal van 2022 223,9 miljoen euro.

Bij de publicatie van de resultaten over het derde kwartaal, zei Melexis voor het vierde kwartaal een omzet van 247 tot 251 miljoen euro te verwachten.

Voor heel 2023 verwacht Melexis een omzetgroei van ongeveer 15 procent, een brutomarge van meer dan 45 procent en een operationele marge van meer dan 27 procent. Hierbij werd rekening gehouden met een euro/dollar wisselkoers van 1,05 voor de rest van het jaar.

Outlook

Zoals meestal zullen beleggers woensdag ook weer veel aandacht hebben voor de outlook die Melexis geeft.

De analistenconsensus rekent voor het lopende kwartaal op een omzet van 242,6 miljoen euro met een brutomarge van 44,5 procent.

In een vooruitblik schreven analisten van ING dat verschillende sectorgenoten al met een voorzichtige outlook kwamen, omdat ze rekening houden met een dalende autoproductie en het afbouwen van voorraden. “We denken dat Melexis niet immuun is voor deze trends”, waarschuwde de bank.

Toch verwacht ING dat Melexis erin zal slagen om dit jaar iets beter dan de markt te presteren. De bank heeft een Houden advies op Melexis.

Het aandeel Melexis daalde dinsdag met 1,3 procent naar 81,25 euro.

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.