Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: geen heel grote verrassingen bij Melexis

Beursblik: geen heel grote verrassingen bij Melexis
7 feb 2024 om 09:00

(ABM FN) De kwartaalcijfers van Melexis waren geen grote verrassing. Dit stelden analisten van Kepler Cheuvreux woensdagochtend in een rapport.

Alleen de EBIT viel tegen. Die kwam ongeveer 7 procent lager uit dan voorzien. Dit schreef Kepler toe aan operationele kosten die werden gemaakt voor een strategisch project.

Melexis verwacht voor het eerste kwartaal van 2024 een omzet van 240 tot 245 miljoen euro. “Dat is in lijn met de consensus van 243 miljoen euro”, constateerde Kepler. En ook de verwachte omzet van 1 miljard euro voor heel 2024 is volgens Kepler geen verrassing. 

Voor 2024 mikt Melexis verder op een brutomarge boven 44 procent en een bedrijfsmarge van meer dan 25 procent. De consensus ligt volgens Kepler op 44,7 en 25,8 procent.

“Na drie erg sterke jaren voor chips voor de auto-industrie […] komt de markt nu in een jaar van stabilisatie”, aldus Kepler. Die noemt dit echter heel gewoon in een groeicyclus. En na enkele waarschuwingen van sectorgenoten, denkt Kepler dat de markt weleens licht positief kan reageren op de cijfers van Melexis.

Kepler heeft een koopadvies op Melexis met een koersdoel van 115,00 euro.

Koers Melexis

*

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.