Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Berenberg verlaagt koersdoel KBC

Beursblik: Berenberg verlaagt koersdoel KBC
12 feb 2024 om 07:59

(ABM FN) Berenberg heeft maandag het koersdoel voor KBC verlaagd van 68,00 naar 66,00 euro met een onveranderd Houden advies. Dit bleek uit een analistenrapport van Berenberg.

KBC is te voorzichtig in zijn verwachting voor de rentebaten van tenminste 1,8 procent groei in de jaren 2023 tot en met 2026, zo stelde Berenberg maandag.

De bank zal die bodem met gemak kunnen overtreffen, volgens de analisten. Met name de verwachting voor 2025 is volgens Berenberg aan de voorzichtige kant, omdat de spaarrentes dan weer overal dalen, terwijl het replicatieboek voor het spaargeld dan nog steeds tegen hogere rentes dan voorheen kan worden weggezet.  Ook de impliciete aanname van 3 procent leningengroei kan KBC overtreffen volgens Berenberg.

Voor de rentebaten gaat Berenberg uit van een samengestelde groei van 3,6 procent per jaar over de periode 2023 tot en met 2026. De analisten van Berenberg zitten met hun verwachtingen 6 procent hoger dan de consensus.

Ook rekent Berenberg op een groei van de fee-inkomsten met circa 5 procent per jaar, terwijl de verzekeringen, en met name de schadeverzekeringen een groei van meer dan 6 procent moeten kunnen realiseren. Het doel van de verzekeraar van anderhalf keer zo snel te groeien als de markt in België is volgens Berenberg haalbaar.

De doelstelling van KBC van minder dan 1,7 procent kostengroei per jaar is echter ambitieus, volgens de analisten, vooral na 2024, en Berenberg hanteert daarom zelf 1,8 procent.

Berenberg verhoogde zijn taxaties voor de winst per aandeel in 2024 met 6 procent in verband met een belastingvoordeel rond de liquidatie van KBC Ierland. Voor 2025 ging de winstverwachting met 3,2 procent omlaag door hogere financieringskosten voor de verzekeraar.

Het aandeel KBC sloot vrijdag op 60,62 euro. 

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.