Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Sipef lijkt eigen outlook te gaan halen

Beursblik: Sipef lijkt eigen outlook te gaan halen
14 feb 2024 om 15:34

(ABM FN) Sipef zal donderdagochtend vermoedelijk een resultaat bekendmaken aan de bovenkant van de eigen outlook.

Bij de cijfers over het derde kwartaal, zei de plantageholding een recurrent jaarresultaat te verwachten aan de bovenkant van de afgegeven bandbreedte van 65 tot 75 miljoen dollar.

De vooruitzichten waren destijds volgens Sipef positief met jaarlijkse productievolumes die gelijk waren aan die in 2022 en met dank aan aanhoudend sterke palmoliemarkten.

Het uiteindelijke resultaat zal grotendeels bepaald worden door de aanhoudend sterke palmolieprijzen, de productiecijfers, het behoud van de huidige exporttaks- en -heffingenpolitiek in Indonesië en de evolutie van de kosten in de rest van 2023, zei Sipef in oktober.

Sipef zei verder af te stevenen op een beperkte netto financiële schuldpositie per eind 2023. En de gegenereerde kasstroom zou het uitgebreide jaarlijkse investeringsprogramma van bijna 100 miljoen dollar ondersteunen, stelde de holding nog.

Mogelijk gaat Sipef donderdag nog in op de vulkaanuitbarsting in Papoea Nieuw-Guinea eind vorig jaar. Volgens analisten van Degroof Petercam zou die uitbarsting weinig impact hebben op de resultaten in 2023, maar kan de impact dit jaar groter zijn.

Koers Sipef

*

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.