Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Hogere omzet en winstgevendheid voor What’s Cooking ondanks moeilijke marktomstandigheden

Hogere omzet en winstgevendheid voor What’s Cooking ondanks moeilijke marktomstandigheden
23 feb 2024 om 08:35

(ABM FN) Ondanks de moeilijke marktomstandigheden met hoge inflatie en de soms problematische beschikbaarheid van grondstoffen heeft What’s Cooking 2023 met hogere resultaten afgesloten. Dit maakte het voedingsbedrijf vrijdagmorgen bekend.

De geconsolideerde omzet steeg met 6,5 procent van 781 naar 832 miljoen euro. What’s Cooking slaagde erin hogere inkoopkosten door te bereken aan de klant.

Daarnaast wist het bedrijf de kosten onder controle te houden.

De onderliggende EBITDA steeg van 38 miljoen euro in 2022 naar 50 miljoen euro in 2023, ondanks de druk op de volumes.

De groep zag de volumes wel terug aantrekken in de tweede jaarhelft wat ook duidelijk zichtbaar was in de gestegen onderliggende EBITDA in de tweede jaarhelft ten opzichte van de eerste jaarhelft. 

Na belastingen boekte What’s Cooking een resultaat van 7,7 miljoen euro, 69 procent meer dan de 4,5 miljoen euro in 2022.

De netto financiële schulden werden verder teruggebracht van 68 miljoen tot 61 miljoen euro.

What’s Cooking wil, na een aantal jaren met een ongewijzigd dividend, een verhoging van het dividend met 7 procent voorstellen. Dit brengt het brutodividend op 4,28 euro per aandeel.

Gezien de verbeterde resultaten en de herfinanciering zal het bedrijf geen keuzedividend voorstellen. 

What’s Cooking kijkt met vertrouwen naar 2024, gesterkt door de volumegroei in de SBU Ready Meals en de solide financiële positie en cash flow van de groep.

De herfinanciering van de schulden voor de komende 5 jaar stelt het bedrijf in staat om de implementatie van de nieuwe strategie voort te zetten en de geplande investeringen door te voeren, aldus What’s Cooking vrijdag.

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.