Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: resultaten CFE vermoedelijk onder druk in 2023

Beursblik: resultaten CFE vermoedelijk onder druk in 2023
26 feb 2024 om 16:09

(ABM FN) De resultaten van CFE hebben afgelopen jaar vermoedelijk onder druk gestaan. Dit verwacht analist Tijs Hollestelle van ING.

In een rapport in aanloop naar de cijfers van CFE op dinsdag wees de bank op de gestegen financieringskosten, waardoor bouwen duurder wordt.

In de eerste negen maanden van het jaar steeg de omzet met 7,4 procent tot 904,3 miljoen euro, maar daalde het orderboek met 23,0 procent tot 1,32 miljard euro.

CFE verklaarde de daling van het orderboek destijds door de moeilijke economische omstandigheden, waarbij de vastgoedsector in België en Luxemburg last had van de gestegen rentes en bouwkosten. 

Naast deze macro-economische factoren speelden ook de inkrimping op korte termijn van de spooractiviteiten van MOBIX, evenals operationele uitdagingen op een beperkt aantal sites een rol.

Deze factoren hebben een negatieve impact op het nettoresultaat van CFE in 2023. Het resultaat zal volgens CFE positief zijn, maar lager dan in 2022.

ING voorspelt een nettowinst van 25,4 miljoen euro voor CFE in 2023, een daling van 30 procent ten opzichte van de 36,1 miljoen euro in 2022. De EBITDA komt vermoedelijk uit op 44,2 miljoen euro.

Volgens Degroof heeft CFE een aantrekkelijk profiel opgebouwd na het afstoten van verliesgevende en risicovolle activiteiten in de afgelopen jaren en het investeren in veelbelovende segmenten.

De huidige activiteiten kennen een “relatief bescheiden” risiconiveau en met name het segment Multitechnieken biedt goede groeimogelijkheden volgens Degroof.

Maar aan de andere kant blijven de marktomstandigheden moeilijk, erkende Degroof Petercam.

Degroof verwacht dat de moeilijke marktomstandigheden ook dit jaar zullen aanhouden, met een mogelijk herstel vanaf 2025.

Koers CFE

*

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.