Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street sluit verdeeld

Wall Street sluit verdeeld
27 feb 2024 om 22:29

 De Amerikaanse beurzen zijn dinsdag verdeeld gesloten, na een periode van sterke stijgingen.

De S&P 500 index sloot 0,2 procent hoger op 5.078,18 punten. De Dow Jones-index daalde een kwart procent tot 38.972,41 punten en de Nasdaq steeg 0,4 procent tot 16.035,30 punten.  

Nieuwe economische cijfers wezen op risico’s voor de binnenlandse economie en dempten het optimisme dat de aandelenindices dit jaar opstuwde.

Het consumentenvertrouwen in de VS daalde in februari, ondanks afnemende inflatie en waarschijnlijke renteverlagingen in het verschiet. Ook de orders voor duurzame goederen in de VS daalden meer dan verwacht, wat wijst op afnemende vraag aan het begin van het jaar. 

Later deze week zullen beleggers nieuwe inflatiecijfers ontleden. 

“We gaan ervan uit dat de trend van afnemende inflatie, ondanks een sterke dienstensector, doorzet en dat de Fed de beleidsrente in juni voor het eerst zal verlagen”, zei investment manager Simon Wiersma van ING.

Bitcoin bleef in trek. De cryptomunt eindigde maandag op het hoogste niveau in meer dan twee jaar en noteerde dinsdag 4 procent hoger op 52.390 euro.

De olieprijs steeg 1,7 procent tot 78,87 dollar voor een vat WTI-olie. 

De euro/dollar noteerde op 1,0844. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er 1,0847 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Zoom sloot 4,4 procent hoger, nadat de Amerikaanse online vergadertool een beter dan verwachte omzet van 1,15 miljard dollar en een winst per aandeel van 1,42 dollar boekte. Vooraf geraadpleegde analisten rekenden op 1,15 dollar winst. 

Autozone steeg 6,7 procent. Het concern boekte een kwartaalwinst van 515 miljoen dollar op een omzet van 3,9 miljard dollar.

Norwegian Cruise Line blonk uit met een koerswinst van 20 procent. De cruisemaatschappij leed fors minder verlies op een hogere omzet. 

Workday verloor 4 procent. De maker van bedrijfssoftware rapporteerde een beter dan verwachte gecorrigeerde winst en omzet over het vierde kwartaal en herhaalde de outlook.

Coinbase sloot 2,7 procent hoger, nadat de cryptobroker maandag al 17 procent meer waard werd, samen met de stijgende bitcoin. Andere cryptogerelateerde aandelen stegen ook.  

Hims & Hers Health klom 33 procent, nadat het consultatieplatform voor telezorg 1,17 miljard tot 1,20 miljard dollar omzet aankondigde, terwijl analisten rekenden op 1,11 miljard.

Macy’s gaat 150 ondermaats presterende winkels sluiten, meldde de retailer dinsdag. De 350 overgebleven winkels worden gerenoveerd. Het aandeel steeg 2,6 procent. 

EBay steeg nabeurs 4,6 procent na kwartaalcijfers. First Solar tikte een koerswinst nabeurs van 2,5 procent aan. 

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.