Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Beursblik: Aedifica likt zijn wonden

Beursblik: Aedifica likt zijn wonden
28 feb 2024 om 15:52

(ABM FN) De vooruitzichten voor Aedifica zijn niet erg rooskleurig. Dit stelden analisten van zakenbank Jefferies, nadat de uitbater van verzorgingstehuizen vorige week met cijfers kwam.

“Ondanks enkele verbeteringen in het segment waarin Aedifica actief is en een beperkte impact voor de groep, denken we dat het momentum zwak zal blijven in zorgvastgoed”, aldus de analisten van Jefferies. 

“De marktperceptie van de sector zal vrij negatief blijven door de situatie rondom Orpea. Daarnaast stellen lokale overheden in veel landen hogere eisen aan de kwaliteit van de diensten die verpleeghuizen bieden”, aldus Jefferies.

Ook maakt het beurshuis zich zorgen over de toekomstige groei. “De meer uitdagende omstandigheden op de financiële markt zullen verhinderen dat de groep zo snel groeit als in het verleden”, verwacht Jefferies, terwijl Aedifica eerst het vertrouwen van de markt nog moet herstellen.

Wel verwacht de bank dat de winst per aandeel de komende jaren ongeveer stabiel zal blijven rond de 4,70 euro per aandeel. Jefferies voorziet voor 2024 een intrinsieke waarde van ongeveer 75 euro per aandeel. “We zien aantrekkelijkere waarderingen bij spelers zoals Cofinimmo, dat noteert tegen een korting van 31 procent tegenover de verwachte intrinsieke waarde van 2024, terwijl dit bij Aedifica 20 procent is.”

Jefferies hanteert een Houden advies en een koersdoel van 59,00 euro voor Aedifica. Het aandeel daalde woensdagmiddag met 4,2 procent tot 52,50 euro.

Koers Mithra Pharma

*

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.