Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

UCB voorkomt rood slot in Brussel

UCB voorkomt rood slot in Brussel
28 feb 2024 om 17:53

(ABM FN) De Bel20 index is, met dank aan de sterke koersstijging van UCB, lichtjes in het groen gesloten met een winst van 0,1 procent. De sterindex steeg tot 3700,02 punten.

Het is voor beleggers nu vooral uitkijken naar het Amerikaanse inflatierapport van donderdag, waar de Federal Reserve ook naar zal kijken om toekomstige renteverlagingen te kunnen verantwoorden.

Voor de Europese rentemarkten is de situatie vergelijkbaar valt te horen in de marktenzaal van KBC. “Beleggers tellen af naar de voorlopige schatting van het inflatierapport in de eurozone van vrijdag”, aldus een handelaar bij KBC.

“De gunstige vergelijkingsbasis vergeleken met vorig jaar zou moeten leiden tot een hernieuwde daling van de inflatie”. aldus de KBC’er.

“De ECB zal de onderliggende maandelijkse dynamiek echter nauwlettend in de gaten houden, evenals de mogelijke invloed van loononderhandelingen op de inflatie in de toekomst. De zwakke cijfers over het consumentenvertrouwen in de Eurozone die vandaag werden gepubliceerd, suggereren in ieder geval dat het sentiment niet oproept tot loonexuberantie”, sloot hij af. 

Zo steeg de vertrouwensindex met 0,6 punten tot -15,5. De index blijft daarmee ruim onder het langetermijngemiddelde.

Op macro-economisch vlak werden verschillende cijfers gepubliceerd. In de VS groeide de economie met 3,2 procent in het vierde kwartaal, tegenover 4,9 procent in het derde kwartaal. In België steeg de inflatie van 1,75 naar 3,20 procent. De prijzen van energie droegen bij aan de hogere inflatie.

De prijs voor een vat Brent olie daalde 0,1 procent tot 82,09 dollar. De voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten zijn vorige week gestegen met 4,2 miljoen vaten tot 447,2 miljoen vaten.

De euro/dollar noteerde op 1,0835.

Stijgers en dalers

Ageas verloor woensdag 2,7 procent. De verzekeraar overweegt een bod uit te brengen op Direct Line Insurance Group. Volgens Ageas zou een combinatie van de twee bedrijven goed zijn voor zowel de aandeelhouders van Ageas als die van Direct Line. Ageas verwacht dat er “significante” synergievoordelen te halen zijn. Ageas liet weten bereid te zijn om 1 pond per aandeel in contanten te betalen en 1 nieuw aandeel Ageas voor elke 25,2 aandelen Direct Line. Dit zou neerkomen op een bod van ongeveer 2,33 pond per aandeel, een premie van 43 procent ten opzichte van de slotkoers van dinsdag. Direct Line vond dit bod te laag en opportunistisch, liet het weten. 

Ageas kwam voorbeurs ook met cijfers. ING sprak van nette resultaten.

Aedifica verloor dan weer 3,4 procent na een kritisch rapport van Jefferies. “De marktperceptie van de sector zal vrij negatief blijven door de situatie rondom Orpea. “We zien aantrekkelijkere waarderingen bij spelers zoals Cofinimmo, dat noteert tegen een korting van 31 procent tegenover de verwachte intrinsieke waarde van 2024, terwijl dit bij Aedifica 20 procent is.”

Melexis en Umicore verloren 2,7 en 3,4 procent.

Binnen de hoofdindex werd UCB voor de cijfers over 2023 beloond met een koersstijging van 8,1 procent, na een afwachtende opening. Jefferies handhaafde met de cijfers op zak het koopadvies en het koersdoel van 104 euro voor UCB. Vooral de winstgevendheid verraste positief, aldus de bank.

KBC steeg met 1,6 procent.

De cijfers van DEME werden goed ontvangen, met een koersstijging van 5,8 procent. KBC Securities en Degroof Petercam verhoogden het koersdoel na de cijfers flink.

De koers van Deceuninck noteerde na cijfers dan weer 3,5 procent in het rood. ING sprak evenwel van sterke resultaten.

Bij de smallcaps verloor Onward Medical 13,7 procent en Nyxoah werd 6,5 procent goedkoper.

Degroof Petercam verhoogde het koersdoel voor Unifiedpost tot 2,80 euro. Het aandeel eindigde 1,5 procent in de plus. Hyloris won 6,0 procent. Hyloris heeft Maxigesic IV in de VS op de markt gebracht, terwijl het medicijn is goedgekeurd in Canada.

Wall Street

De belangrijkste indexen in de VS noteerden bij schrijven in het rood.

Koers van aandelen in dit artikel

 • Aedifica
  * *
 • Ageas
  * *
 • BE20
  * *
 • Deceuninck
  * *
 • ING Groep
  * *
 • KBC Groep
  * *
 • UCB
  * *

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.