Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: outlook D’Ieteren haalbaar volgens analisten

Beursblik: outlook D’Ieteren haalbaar volgens analisten
4 mrt 2024 om 16:38

(ABM FN) Bij de jaarcijfers van D’Ieteren zullen de ogen weer vooral gericht zijn op de prestaties van Belron, het glasherstelbedrijf.

De holding rekent voor 2023 op een aangepaste winst voor belastingen van meer dan 960 miljoen euro. Dat is meer dan de 900 miljoen euro waarop D’Ieteren aanvankelijk rekende.

Dit zou een aanzienlijke stijging betekenen ten opzichte van de 733,4 miljoen euro die in 2022 werd geboekt.

De analistenconsensus gaat uit van 966 miljoen euro. ING zit met 971 miljoen euro nog iets hoger.

In de eerste zes maanden van 2023 werd al een winst van 549 miljoen behaald.

De stijging in het eerste halfjaar was vooral te danken aan de integratie van de resultaten van PHE, het onderdeel van de groep dat gespecialiseerd is in de distributie van reserveonderdelen voor voertuigen. De nieuwe outlook omvat ook de bijkomende interestkosten verbonden aan de termijnlening die Belron in april 2023 uitgaf.

Voor heel 2023 rekent de analistenconsensus verder op een omzet van 15,5 miljard euro.

De analisten van Kepler Cheuvreux spraken bij de halfjaarcijfers van D’Ieteren van een een sterke jaarstart en wezen erop dat de nieuwe overnames, PHE en TVH, goed gepresteerd hadden, ondanks de cyberaanval bij TVH.

“Dit is duidelijk een uitstekende start van het jaar voor D’Ieteren, want de groep heeft een zeer sterke omzetgroei kunnen melden in al zijn kernactiviteiten, met uitzondering van TVH natuurlijk”, aldus Degroof.

In de eerste zes maanden van vorig jaar was Belron goed voor een omzet van 1,40 miljard euro, een stijging van 12,0 procent. D’Ieteren verwacht dat de marge bij Belron in 2023 met meer dan 200 basispunten is gestegen.

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.