Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Correctie: geen wijzigingen bij OPEC

Correctie: geen wijzigingen bij OPEC
3 apr 2024 om 15:28

 Er lijken geen wijzigingen te hebben plaatsgevonden bij oliekartel OPEC+. Dit concludeerde energie-econoom Hans van Cleef van Publieke Zaken.

“De technische commissie van OPEC+, de JMMC, heeft, zoals door analisten verwacht, geadviseerd om de naleving van de afspraken in de gaten te houden. Door niets over de productieniveaus te zeggen is het eigenlijke advies om de productie onveranderd te laten”, aldus Van Cleef.

“Toch steeg de Brent olieprijs tot 90 dollar per vat. Het gegeven dat het aanbod voorlopig niet verhoogd gaat worden, maakt marktspelers nerveuzer over de krappere markt die ontstaat als de vraag wel verder aantrekt”, verklaarde Van Cleef de prijsstijging.

Onlangs werden de verwachtingen ten aanzien van de vraag opwaarts bijgesteld door het Internationaal Energieagentschap. OPEC zelf is volgens Van Cleef nog veel optimistischer ten aanzien van de vraagverwachtingen.

De volgende JMMC-meeting is op 1 juni, gevolgd door een fysieke bijeenkomst van alle OPEC+ ministers.

Correctie: om in tweede quote aanbod te veranderen in vraag.

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.