Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Sipef te laag gewaardeerd

Beursblik: Sipef te laag gewaardeerd
18 apr 2024 om 10:29

(ABM FN)  Sipef zal opnieuw een sterk jaar beleven dankzij de gunstige palmolieprijzen. Dit stelde analist Frank Claassen van Degroof Petercam donderdag in een rapport.

De palmolieprijs ontwikkelt zich gunstiger dan verwacht, wat compenseert voor de zwakker dan verwachte productievolumes. Bovendien is er een gebrek aan nieuwe hectares die beschikbaar komen voor exploitatie.

Het netto recurrente resultaat zal dit jaar iets lager zijn dan de 72,7 miljoen dollar die in 2023 werd opgetekend, zei Sipef donderdag in een kwartaalupdate. Dat is geen verrassing. Claassen rekent op 63 miljoen dollar, maar ziet ruimte om dit getal met enkele miljoenen te verhogen.

De nettoschuld zal volgens Sipef eind 2024 dicht bij de 31 miljoen dollar van eind 2023 liggen. De schatting van Claassen bedraagt 37 miljoen dollar.

De analist blijft van mening dat de waardering van Sipef te laag is, gezien de gunstige vooruitzichten op middellange termijn. Degroof Petercam herhaalde het koopadvies op Sipef met een koersdoel van 74,00 euro.

Op de beurs van Brussel noteerde het aandeel Sipef donderdag 0,7 procent hoger aan 56,20 euro.  

Koers Sipef

*

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.