Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Degroof verhoogt koersdoel Azelis

Beursblik: Degroof verhoogt koersdoel Azelis
19 apr 2024 om 12:02

(ABM FN) Degroof Petercam heeft vrijdag het koersdoel voor Azelis verhoogd van 21,00 naar 26,00 euro met een onveranderd Houden advies. Dit bleek uit een rapport van de zakenbank.

Recent waren er geruchten dat grootaandeelhouder EQT de opties voor het belang in Azelis zou bestuderen. Dat is volgens analist Luuk van Beek niet vreemd, omdat de koers van Azelis ruim onder de IPO-koers van 26 euro ligt.

Volgens Van Beek zijn er vier mogelijke scenario’s.

De eerste optie is dat een partij het belang van 48 procent van EQT in Azelis koopt en vervolgens een bod moet uitbrengen op alle resterende aandelen. Op basis van de waardering van sectorgenoot IMCD rekent Van Beek dan op een bod van 28 tot 31 euro.

EQT kan ook minder dan 30 procent van zijn belang verkopen, zodat de koper niet verplicht is een bod uit te brengen op heel Azelis. Dan zal de verkoopprijs vermoedelijk lager liggen dan in het eerste scenario.

De derde optie is het opzetten van een nieuwe entiteit door EQT en die vervolgens combineren met die van een nieuwe partner. “Dan moet het een eerlijke prijs betalen” voor het belang in Azelis, aldus Van Beek, “maar niet per se een premie”.

Het vierde scenario is dat er helemaal geen transactie komt. Immers het gaat om geruchten. In dat geval gaat Van Beek uit van een koersdoel van 25 euro.

Het aandeel Azelis daalde vrijdag 1,1 procent naar 22,62 euro.

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.