Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: analisten vertrouwen op outlook Melexis

Beursblik: analisten vertrouwen op outlook Melexis
23 apr 2024 om 15:34

(ABM FN) Melexis heeft het eerste kwartaal van dit jaar naar verwachting van analisten de eigen omzetoutlook gehaald. Dit blijkt uit de consensusverwachting die de chipbakker zelf heeft opgesteld in de aanloop naar de publicatie van zijn resultaten op woensdagochtend.

Bij de publicatie van de resultaten over het vierde kwartaal, zei Melexis voor het eerste kwartaal een omzet van 240 tot 245 miljoen euro te verwachten.

De analistenconsensus gaat gemiddeld uit van een kwartaalomzet van 242 miljoen euro. Dat was in het vierde kwartaal van vorig jaar 250,5 miljoen euro en in het eerste kwartaal van 2023 228,6 miljoen euro.

Voor heel 2024 verwacht Melexis een omzet van ongeveer 1 miljard euro, een brutomarge van meer dan 44 procent en een operationele marge van meer dan 25 procent. Hierbij werd rekening gehouden met een euro/dollar wisselkoers van 1,08 voor de rest van het jaar.

De analisten houden het gemiddeld op een jaaromzet van 996 miljoen euro met een brutomarge van 44,4 procent en een operationele marge van 25,1 procent.

Na drie sterke jaren is Kepler Cheuvreux niet verrast dat de cyclus nu wat tegen zit, en 2024 belooft daarom een overgangsjaar te worden voor Melexis.

Vanaf 2025 denkt Kepler dat de omzetgroei weer zal aantrekken.

Outlook

Zoals meestal zullen beleggers woensdag ook weer veel aandacht hebben voor de outlook die Melexis geeft.

De analistenconsensus rekent voor het lopende tweede kwartaal op een omzet van 243 miljoen euro met een brutomarge van 44,2 procent.

Het aandeel Melexis daalde dinsdag met een procent naar 70,00 euro.

Koers Air France-KLM

*

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.