Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Resultaten Wereldhave Belgium onder druk

Resultaten Wereldhave Belgium onder druk
23 apr 2024 om 08:31

(ABM FN) Wereldhave Belgium heeft in de eerste drie maanden van dit jaar de resultaten onder druk zien staan, maar herhaalde wel de outlook voor heel 2024. Dit maakte het vastgoedbedrijf dinsdagmorgen bekend.

De resultaten waren, ondanks de uitdagende omstandigheden, conform de verwachtingen van het bedrijf.

Het netto huurresultaat in de eerste drie maanden van dit jaar bedroeg 16,0 miljoen, een stijging van 2,1 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2023 en dit ondanks vier faillissementen in het eerste kwartaal in de retailportefeuille. Die stijging is hoofdzakelijk toe te schrijven aan de huurindexatie.

Het nettoresultaat van kernactiviteiten in de eerste drie maanden van het jaar is gedaald van 11,2 miljoen per 31 maart 2023 tot 10,4 miljoen euro. Deze daling van 0,8 miljoen komt voornamelijk door een stijging van de netto financiële kosten ten opzichte van dezelfde periode in 2023.

Per aandeel daalde het nettoresultaat van de kernactiviteiten op jaarbasis van 1,26 naar 1,17 euro, een afname van 7,1 procent.

De reële waarde van de portefeuille steeg daarentegen met 4,1 procent ten opzichte van eind 2023.

In totaal zijn er tijdens de afgelopen periode 13 huurcontracten en huurhernieuwingen afgesloten, gemiddeld 26 procent boven de markthuur en 2 procent boven de vorige huur, wat getuigt van de sterke positie van de portefeuille.

Hoewel de bezettingsgraad licht gedaald is ten opzichte van het vierde kwartaal van 2023 van 96,1 procent naar 95,3 procent, bleef deze volgens Vastned Belgium zeer hoog met zelfs een lichte verhoging in de kantorenportefeuille met 0,9 procent. Een daling is volgens het vastgoedbedrijf ook niet ongebruikelijk in het eerste kwartaal van het jaar na het vertrek van de eindejaars pop-up’s.

De schuldgraad van het bedrijf op 31 maart 2024 was historisch laag op slechts 27,2 procent. Deze gezonde financiële positie biedt Wereldhave Belgium de nodige ruimte voor externe groei en investeringen om haar portefeuille verder te versterken en waarde te creëren voor haar aandeelhouders.

De vooruitzichten van het netto resultaat van kernactiviteiten voor het volledige boekjaar blijven binnen de aangekondigde bandbreedte van 4,80 tot 4,90 euro per aandeel.

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.