Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Minder bezoekers en lagere resultaten voor Kinepolis in eerste kwartaal

Minder bezoekers en lagere resultaten voor Kinepolis in eerste kwartaal
25 apr 2024 om 07:26

(ABM FN) Ondanks het succes van de film ‘Dune: Part Two’, ‘Wonka’ en ‘Kung Fu Panda 4’, ontving Kinepolis in het eerste kwartaal van 2024 minder bezoekers ten opzichte van het eerste kwartaal in 2023. Dit maakte de bioscoopuitbater donderdagochtend bekend.

Hierbij dient vermeld dat Kinepolis in het eerste kwartaal van 2023 profiteerde van het succes van ‘Avatar: The Way of Water’. 

Kinepolis ontving in het eerste kwartaal 9,6 procent minder bezoekers ten opzichte van het eerste kwartaal in 2023.

Het lagere bezoekersaantal van 108 miljoen vertaalde zich in een lagere omzet ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar alsook een lagere EBITDal en een lager nettoresultaat.

De omzet per bezoeker bleef hoog dankzij de sterke vraag naar premium producten.

Ondanks de daling in bezoekers en nettoresultaat is Kinepolis erin geslaagd over de verslagperiode een sterke vrije kasstroom te genereren in het eerste kwartaal van 2024.

De cash flow bedroeg 8,4 miljoen euro tegenover 6,3 miljoen euro in het eerste kwartaal van 2023. 

De netto financiële schuld, exclusief leaseverplichtingen, bedroeg per eind maart 377,2 miljoen euro. Dat is een lichte daling ten opzichte van de 378,3 miljoen euro aan het einde van 2023.

De schuld van Kinepolis blijft volgens de analisten echter wel aanzienlijk. En dat zet een rem op de overnamemogelijkheden.

Analisten verwachten dat in 2024 de schuld zal zakken naar 652,9 miljoen euro, wat 3,3 keer de aangepaste EBITDA is.

De komende maanden ziet het management een rijker, en vanaf mei beter gespreid, filmaanbod met onder meer ‘Inside Out 2’, ‘Deadpool & Wolverine’ en ‘Despicable Me 4’ gevolgd door enkele kleppers in het najaar. 

De resultaten van Kinepolis zouden dit jaar volgens de analisten beter moeten zijn dan vorig jaar, al staat de cinemareus voor een moeilijke vergelijkingsbasis voor de tweede jaarhelft.

Analisten rekenen alvast voor het hele jaar op fors betere cijfers. Zo zou de omzet moeten stijgen van 605,5 miljoen euro naar 637,3 miljoen euro op jaarbasis.

Uit die omzet zou de groep een nettowinst van 69,3 miljoen euro moeten kunnen puren. Dat was in 2023 nog 56,1 miljoen euro. 

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.