Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Olieprijs lager gesloten

Olieprijs lager gesloten
29 apr 2024 om 20:56

 De prijs voor een vat ruwe olie is maandag lager gesloten, terwijl handelaren de pogingen om tot een staakt-het-vuren te komen tussen Israël en Hamas volgen. 

“De oliefutures staan vandaag in het rood en goud is ook marginaal zwakker vanwege de hernieuwde hoop op een staakt-het-vuren tussen Israël en Hamas, waarmee het geplande offensief van Israël tegen Rafah afgewend zou kunnen worden”, zei analist Raffi Boyadjian van XM.

Het Witte Huis zei zondag dat de Amerikaanse president Joe Biden opnieuw met de Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft gesproken nu de druk op Israël en Hamas toeneemt om een overeenkomst te bereiken over de bevrijding van Israëlische gijzelaars en een staak-het-vuren, na bijna zeven maanden van oorlog in Gaza.

WTI steeg vorige week met 2 procent, terwijl Brent met 2,5 procent steeg. Een geopolitieke risicopremie in verband met de dreiging van een bredere oorlog in het Midden-Oosten, die een risico zou kunnen vormen voor de olievoorziening, bleef van kracht. Deze angsten werden eerder deze maand aangescherpt, te midden van de angst voor een directere en langdurige confrontatie tussen Israël en Iran.

Ondertussen hebben economische cijfers de verwachtingen voor een reeks renteverlagingen door de Fed in 2024 ondermijnd en de angst voor een potentieel ‘stagflatie’ scenario van trage groei en hardnekkige inflatie doen toenemen. 

De Fed zal naar verwachting woensdag de rente ongewijzigd laten en aangeven dat het onwaarschijnlijk is dat verlaagd zal worden totdat de beleidsmakers er vertrouwen in hebben dat de inflatie zich op een duurzaam neerwaarts pad bevindt.

De juni-future voor een vat ruwe olie sloot maandag op de New York Mercantile Exchange 1,22 dollar, ofwel 1,5 procent, lager op 82,63 dollar.

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.