Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Recticel boekt hogere omzet

Recticel boekt hogere omzet
29 apr 2024 om 08:15

(ABM FN) Recticel heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een hogere omzet geboekt. Dit bleek maandagochtend uit een persbericht van het bedrijf.

De omzet steeg van 127,7 miljoen euro  naar 140,6 miljoen in 2024, dat is 10,1 procent hoger op jaarbasis.

De kaspositie daalde naar 74,9 miljoen euro, dit was 161,9 miljoen in 2023. Recticel wees daarbij naar “de overname van REX in het eerste kwartaal 2024 en de seizoensgebonden opbouw van het werkkapitaal.”

De organische omzetgroei kwam uit op 1,2 procent, wat het resultaat was “van significante grondstoffendeflatie, geneutraliseerd door hogere verkoopvolumes in onze divisies Insulation Boards en Insulated Panels”, zei CEO Jan Vergote in een toelichting.

De prijsdruk, vooral in Insulation Boards, blijft zeer hoog, volgens Recticel maar wordt gecompenseerd door operationele verbeteringen.

“We hebben momenteel te maken met prijsstijgingen voor onze belangrijkste chemische grondstoffen en voeren prijsverhogingen door in alle regio’s”, aldus Vergote.

Recticel herhaalde maandag de outlook voor heel 2024 en rekent nog altijd op een “gevoelige” stijging van de aangepaste EBITDA.

Koers Recticel

*

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.